U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

WILDERNIS IN DRENTHE IN ODOORN. 14 november in de kerk van Odoorn. Aanvang 13.30 uur (02/11/2017)

Op dinsdag 14 november om 13.30 uur is de film “Wildernis in Drenthe” te zien in de kerk van Odoorn. De succesvolle film van Henk en Janetta Bos, waarin de natuur van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents Friese Wold centraal staat, ging op 24 november 2016 in De Nieuwe Kolk in Assen in première . De film illustreert op niet misverstaande manier dat de provincie een schat aan natuurschoon heeft waarin door vele soorten dieren, planten en insecten uitbundig wordt geleefd. Het item van de boommarter, die eigenlijk als een rode draad door de film loopt, toont beelden zoals dat nog nooit in een Nederlandse natuurfilm te zien was. De indrukwekkende soundtrack van de film werd gemaakt door componisten Kees Hendriks en Erwin Budike. Het resultaat is een krachtige combinatie van beeld en muziek die tezamen de film als een spannend verhaal vertellen. De Gemeente Borger-Odoorn heet U / jou van harte welkom bij de vertoning van deze film. De entree is gratis.

HET HAANTJE IS TERUG (25/09/2017)

Op vrijdagmiddag 22 september 2017 is het haantje teruggeplaatst op onze kerktoren.  Het was u vast wel opgevallen dat er iets miste op de kerktoren tijdens de grote schilderbeurt van de toren, het haantje en wat daarbij hoort is door een gespecialiseerd bedrijf weer helemaal schoongemaakt en verguld. Dat is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Podium Odoorn (de SOKC) uit de opbrengsten van de donaties en de culturele activiteiten in onze kerk. MEER FOTO'S KLIK HIER>>>  Er is wel een poosje een tijdelijke vervanger geweest in de vorm van een ooievaar, maar dat kan natuurlijk niet tippen aan ons eigen haantje. Het haantje is nu weer terug en staat prachtig te glanzen door zijn nieuwe laagje bladgoud. Met gevaar voor eigen leven heeft ondergetekende met vakkundige ondersteuning het haantje teruggeplaatst tijdens een gezellige bijeenkomst in en bij de kerk. Door Menso Rappoldt, volgens eigen zeggen ook voor 10 % dominee te Odoorn, werd een toelichting gegeven op de betekenis van een haan op de christelijke kerken. Daarbij is met name het Bijbelse verhaal over Petrus en de haan die 3 keer kraaide van grote betekenis. Het gaat er kort gezegd om of we stilstaan bij onze eigen ..

PODIUM ODOORN: COMPAS VOICES. Entree 7,50 (20/09/2017)

Compas Voices is een enthousiast vrouwen (pop)koor bestaande uit 45 vrouwen uit Emmer-Compascuum e.o..   Zij repeteren elke dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in  De Deele in bovengenoemde plaats. Compas Voices is voortgekomen uit het vroegere SDAP-koor, later "Ontwaakt" genoemd. Daarna heette het een korte tijd "Dameskoor  Emmer Compascuum" en sinds een aantal jaren "Compas Voices". Het koor staat onder leiding van dirigente Anja Lankamp. Zij komt uit Fleringenen is zangdocente/dirigente en reisleidster bij opera- en concertreizen. Voor meer informatie over Anja zie www.anjalankamp.nl.  De muzikale begeleiding is in handen van pianiste Ynke Bron. Het koor zingt drie- envierstemmige (pop)muziek en heeft een heel breed repertoire: van Queen tot Ramses Shaffy. De dames treden hierme..

Herplaatsing haantje (11/09/2017)

Het is u vast niet ontgaan dat het haantje op de toren van onze kerk al een tijdje ontbreekt. Er is wel eens een tijdelijke waarnemer gesignaleerd Op vrijdag 22 september aanstaande zal het haantje opnieuw geplaatst worden, in de afgelopen periode is het haantje helemaal gerenoveerd en prachtig verguld. De kosten daarvan zijn door ons, met behulp van bijdrages van onze donateurs en de opbrengsten van onze activiteiten, gefinancierd. We willen de herplaatsing met enig ceremonieel vieren met een bijeenkomst in of bij de kerk. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd op: Vrijdag 22 september 2017 om 15.00 uur.   Het bestuur van de SOKC/Podium Odoorn

PODIUM ODOORN: De Stroatklinkers op zaterdag 16 september, er zijn nog kaarten verkrijgbaar. (11/09/2017)

Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle uitvoering met bluegrassmuziek. Vanwege de succesvolle optredens in diverse zalen, kroegen, kerken en theaters komen ze op 16 september naar de Kerk in Odoorn. Mis het niet… De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de teksten in 't Grunnings, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live-optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en liedjes van Ede Staal op het repertoire. De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Misschien dat het mede door deze opstelling komt, dat er een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers is ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek...

Expositie (08/09/2017)

  Werk van diverse kunstenaars, het merendeel cursist bij atelier Bertha. De expositie is te zien tijdens de culturele activiteiten georganiseerd door Podium Odoorn (voormalig SOKC). Ook is de expositie aanstaande weekend, 9 en 10 september, te zien tijdens de Open Monumenten Dagen. Deze twee dagen is de kerk natuurlijk ook geopend vanaf 10.00 uur. Zie foto's>>>

PODIUM ODOORN: De Stroatklinkers op zaterdag 16 september. Vanaf nu, kaarten verkrijgbaar bij SIMA drogisterij in Odoorn. (30/06/2017)

Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle uitvoering met bluegrassmuziek. Vanwege de succesvolle optredens in diverse zalen, kroegen, kerken en theaters komen ze op 16 september naar de Kerk in Odoorn. Mis het niet… De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de teksten in 't Grunnings, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live-optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en liedjes van Ede Staal op het repertoire. De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Misschien dat het mede door deze opstelling komt, dat er een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers is ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek. ..

KERKTOREN IN DE STEIGERS (15/06/2017)

  Het zal u zijn opgevallen dat de toren van de kerk in de steigers staat. De toren krijgt een grote schilderbeurt en zal er naar verwachting daarna weer tip top uitzien. De Stichting Oude Drentse Kerken, nauw gelieerd aan het Drents Landschap, heeft opdracht gegeven voor deze grootonderhoud beurt. Gelet op de toestand van de toren is dit geen weelde, de toren stak een beetje schraal af bij de rest van het gebouw. Podium Odoorn (de SOKC) heeft met gebruikmaking van beschikbare donateursgelden een bijdrage geleverd aan deze ingreep. Door middel van deze bijdrage kan het haantje dat bovenop de toren staat schoongemaakt en weer verguld worden. De kans daarvoor komt natuurlijk niet vaak voor, dit is een uitgelezen moment om het haantje weer volop te laten schitteren. Noem het maar de kers op de taart (of bij Van der Valk op de appelmoes). Het laatste lijkt maar een kleine ingreep, maar door het werken op hoogte en het feit dat er sprake is van specialistisch werk, brengt dit relatief hoge kosten met zich mee.   De bijgaande foto ’s maken duidelijk dat het bouwen van de stijgers een belangrijk onderdeel van het werk is.

Expositie in de Kerk van Odoorn (14/05/2017)

V.a. vrijdag 26 mei a.s. exposeren Arya ter Schiphorst met enkele van haar cursisten, Miny van Enckevort en Yvonne Ouwehand in de prachtige kerk in Odoorn. U ziet diverse mogelijkheden met krijt, klei, verf en textiel om de realiteit en de gevoelens die dat oproepen te verbeelden. Van 14.00 t.m. 16.00 uur is de kerk t/m 22 juli elke woensdag en zaterdag geopend. Arya                          Mijn schilderijen zijn gemaakt met Pastelkrijt en potlood, veelal in opdracht..........(dieren en kinderportretten) maar ook eigen werk. Bent u enthousiast, en denkt .... dat wil ik ook leren... er bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen! (info: 06-23017073)  Miny Bij een pottenbakker is de draaischijf natuurlijk niet weg te denken. Daarnaast is het vormen via platenklei ook een prima wijze om te vormen. Op de expositie i..

Een burgerlijk huwelijksvoltrekking in de kerk van Odoorn. (28/04/2017)

Een bijzondere gebeurtenis. 23 april j.l. werd er een huwelijk bezegeld in de Oringer kerk. Deze prachtige locatie biedt een sfeervolle ambiance voor zo'n belangrijk moment in het leven van mensen. Voor zover mogelijk is rekening gehouden met de wensen van het bruidspaar wat betreft de inrichting van de kerk. Op de foto's een impressie van het feestelijk gebeuren. We wensen bruid en bruidegom veel geluk toe. Trouwen in de kerk van Odoorn is een unieke gebeurtenis!              

PODIUM ODOORN. Het seizoen van 2016/2017 zit er op. (19/04/2017)

Het seizoen 2017/2018 is bijna klaar. Nog een paar kleine puntjes en de nieuwe flyer ligt weer voor u klaar. Wij wensen u een fijne zomer en zien u graag terug bij één van onze concerten in Odoorn.                  

9 april 14.30 uur, Byzantijnskoor in de Oringer Kerk (20/03/2017)

  Het Byzantijnskoor Drenthe verzorgt op,  Zondag 9 april 2017 om 14.30 uur een optreden in de Oringerkerk In Odoorn, Valtherweg 1. De toegangsprijs voor dit optreden bedraagt €10.00 (inclusief koffie-thee) In de kenmerkende stijl van de Byzantijnse traditie zullen diverse liederen ten gehore gebracht worden.Velen zullen zich aangesproken voelen door de ingetogen meerstemmige a capella byzantijnse kerkmuziek, waarbij zowel de hoge en lage stemmen een belangrijke rol spelen. Het koor brengt buiten de byzantijnse kerkmuziek ook de nodige folkloristische muziek en kozakkenliederen. In deze liederen wordt het lief en leed bezongen. Het Byzantijnskoor bestaat meer dan 13 jaar en bestaat thans uit 31 mannen. Sinds ongeveer twee jaar staat het Byzantijnskoor Drenthe onder leiding van een dirigente Julia Zaytseva. Voor verdere informatie en reservering kunt U terecht via de website van het koor.  www.byzantijnskoor-drenthe.nl

Zondag 19 maart 2017, 14.30 uur Oringer kerk - Odoorn (16/02/2017)

    Optreden van het Overijssels Kamerkoor. Het koor staat onder leiding van de Zwolse dirigent Eugène van Boheemen. Pianist Paula Hopster.  Toegang € 15,00 en € 12,50 in de voorverkoop bij, SIMA drogisterij exlӧerweg, Odoorn. Reserveren kan ook via de mail, h.klein@sokc.nl Tot 18 jaar gratis.   Het Overijssels Kamerkoor brengt bij voorkeur origineel en zelden uitgevoerd repertoire: onbekend werk van bekende componisten of werken van onbekende componisten. Er wordt gestreefd naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen. Het koor treedt veelal a capella op, maar wordt regelmatig ook begeleid, bijvoorbeeld door piano, orgel of een instrumentaal ensemble.  

Optreden in de kerk van Odoorn op zaterdagavond 11 februari: (30/12/2016)

Valentijns Concert met Popkoor Happy Sound en gastoptreden van Martijje Lubbers. Happy Sound is opgericht in 1994 en bestaat momenteel uit 42 enthousiaste vrouwen. Tijdens diverse optredens en concerten, vertoont Happy Sound haar kunsten. Naast optreden in de regio doen ze ook regelmatig mee aan korenfestivals, waaronder het landelijke Top Light Festival. In 2013 traden zij op in de topklasse en hoorden bij de beste acht popkoren van Nederland. Happy Sound blijft zichzelf ook ontwikkelen door verschillende workshops te volgen die geleid worden door professionals. Daar wordt veel aandacht besteed aan: choreografie, podiumpresentatie, zangtechnieken en expres­sie. Zo biedt Happy Sound steeds een afwisselend en vernieu­wend repertoire. Happy Sound en Martijje Lubbers. Wat doet Happy Sound nog meer? Zij treden ook op met bekende topartiesten in het land. Ook in Odoorn hebben we gekozen om met de bekende zangeres Martijje Lubbers een aantal nummers ten gehore te brengen. Martijje  neemt je mee naar het Drents van nu. Ze is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. De muziek, gebaseerd op haar nieuwste album ‘Evenwicht’ en haar eerdere al..

Nieuwjaarsconcert door Muziekvereniging Odo (03/12/2016)

Om het nieuwe jaar muzikaal in te luiden geeft Odo op 8 januari 2017 een concert. Het programma bestaat uit frisse, gezellige en herkenbare stukken en zal uitgevoerd worden door de harmonie met ondersteuning van de jeugdorkesten Promodo en de Odoki’s. De harmonie heeft intussen de naam opgebouwd een mooi stuk muziek te leveren en staat onder leiding van dirigent Wout Eshuis. De jeugd, onder de vleugels van Ingrid van der Klei, staat garant voor veel speelplezier. Dit alles zal plaatsvinden in de fraaie kerk van Odoorn en maakt het sfeervolle plaatje compleet. Plaats: Hervormde Kerk in Odoorn Tijd: 8 januari 2017 om 14.30 uur Entree: € 5,00  - kinderen t/m 12 jaar € 2,50                               

HET FLINTENKOOR EMMEN. (28/11/2016)

Het belooft een fijne voorstelling te worden. Op zaterdag 17 december treedt Het Flintenkoor op in de kerk van Odoorn. Het Flintenkoor uit Emmen is een gemengd koor met ongeveer 30 leden en het koor bestaat inmiddels al weer 10 jaar. Onder leiding van dirigente Tamara Boiko wordt er een gevarieerd repertoire gezongen, dat bestaat uit zowel Nederlandse als internationale liedjes. Het koor wordt muzikaal begeleid door Tamara Boiko (piano) en Maria van der Sluis (accordeon en fluit). Omdat het optreden een week voor Kerstmis is, zal het gedeelte na de pauze in het teken staan van dit feest. Aanvang van het optreden: 20.00 uur. Kaartjes kosten € 7,50 inclusief consumptie. Kaartverkoop vanaf een half uur voor aanvang. Reserveren kan via h.klein@sokc.nl Website: www.sokc.nl Kaarten in de voorverkoop € 7,- inclusief consumptie, verkrijgbaar bij SIMA, Exloërweg 9a, 7873 BW Odoorn. De SOKC hoopt u in grote getale te kunnen verwelkomen.

DOORLOPENDE EXPOSITIE IN KERK VAN ODOORN (19/11/2016)

De Stichting Oringer Kerk en Cultuur (SOKC) heeft het plan opgevat om in de kerk van Odoorn een doorlopende expositie te houden, die dient als muurversiering en sfeermaker. Zij  heeft een aantal (amateur) kunstenaars, woonachtig in Odoorn, uitgenodigd om werk hiervoor ter beschikking te stellen. Daar is respons op gekomen en sinds 18 november sieren zo'n 16-tal werken de muren van de kerk. De expositie is te zien als er activiteiten zijn in de kerk, zoals de door de SOKC georganiseerde culturele evenementen en tijdens de kerkdiensten. De expositie zal ongeveer een half jaar te bezichtigen zijn. Mocht u ook geïnteresseerd zijn om te exposeren (wij kennen niet alle kunstenaars in ons dorp) laat het ons weten. Na de zomervakantie 2017 is het de bedoeling dat de werken gewisseld worden. Opgeven kan via avdhonert@hotmail.com of h.klein@sokc.nl         

Zaterdagavond 26 november, 20.00 uur. Dwarzz (31/10/2016)

Dynamisch, kleurrijk, spetterend en vooral …   Dwarzz! Dwarzz is opgericht in 2006 en wist al vrij snel dat het niet een ‘gewoon’ koor zou worden. Zingen maar ook bewegen en leuke acts, dat moest het zijn. De naam verzinnen was ook niet al te moeilijk en Dwarzz was dan ook al snel geboren want Dwarzz waren ze en zijn ze nog steeds. Dwarzz heeft als doelstelling een programma vol entertainment te brengen, waarbij zang de hoofdmoot vormt. Dwarzz is een koor, maar dan anderzz! Dwarzz treedt zaterdag 26 november op in de kerk te Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. Entree € 10,- inclusief consumptie In de voorverkoop €9.00 bij SIMA drogisterij in Odoorn of reserveren bij h.klein@solc.nl

ZATERDAG 15 OKTOBER, NIEUWE TOUR ROON STAAL IN DE ORINGERKERK (27/09/2016)

30 september a.s start de Oktober Tour van Singer-Songwriter Roon Staal te Bergen aan Zee (NH). De tour eindigt in Marum (Gr) op 30 oktober. Genoemde Tour is de 4de jaargang van de voormalige 'Noord-Nederland Tour'. Er wordt dit jaar uitgebreid met concerten in de Randstad, Zoetermeer en Dordrecht, en natuurlijk weer veel locaties in Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe. De 36-jarige Singer-Songwriter met een stem die harten kan raken en romantische en tedere composities vanachter de piano ten gehore brengt, doet in de provincie Drenthe de volgende locaties aan: Wilhelminaoord, Odoorn en Norg. Het optreden in de Oringerkerk te Odoorn vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2016. Aanvangstijd is 20.00 uur. Niet anders dan voorgaande jaren zal tijdens de Tour een fris, nieuw album worden gepresenteerd waar deze zomer druk aan wordt gewerkt door de Singer-songwriter die nog steeds veel in Vladivostok is te vinden, maar deze zomer in Nederland dus aan zijn nieuwe album werkt. De titel van deze nieuwe cd en de Tour zullen later deze zomer bekend worden gemaakt. Tijdens de laatste Tour werden niet alleen mooie covers als Stay With Me Till The Morning van Vicki Brown, Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel en I am Sailing van Rod Ste..

Zaterdag 17 september, LINK uit Exloo. (01/09/2016)

Zal Theatergroep LINK uit Exloo optreden in de kerk van Odoorn. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur. LINK! Is een moderne zangformatie met 11 zangers/zangeressen die onder leiding van Marco Warta enthousiast hun repertoire ten gehore brengen. Het genre varieert van pop-, film- en wereldmuziek tot klassiek, theaternummers en luisterliedjes. Entree € 10,00 Kaarten in de voorverkoop €9,00 bij SIMA drogisterij, Exloerweg Odoorn Komt dat zien en horen.