U bent hier: startpagina » nieuws » 374

PODIUM ODOORN: De Stroatklinkers op zaterdag 16 september. Vanaf nu, kaarten verkrijgbaar bij SIMA drogisterij in Odoorn.

Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle uitvoering met bluegrassmuziek. Vanwege de succesvolle optredens in diverse zalen, kroegen, kerken en theaters komen ze op 16 september naar de Kerk in Odoorn. Mis het niet…

De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de teksten in 't Grunnings, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live-optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en liedjes van Ede Staal op het repertoire.

De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Misschien dat het mede door deze opstelling komt, dat er een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers is ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek.

In het ruim 25-jarig bestaan van de groep, is er een zevental cd’s uitgebracht:
Vlaigende Grunnegers, Windkracht Dattien, Stroatje Om, Knap Stoaltje, Klinkloar, “Vrizze Wind” de jubileum cd “25 joar” kwam eind 2015 uit.

Zaterdag 16 september 2017

Kerk Odoorn. Aanvang: 20.00 uur.
Kerk open om 19.30 uur.
Kaarten: € 12,50 te koop voor aanvang of in de voorverkoop € 11,50
Kaarten kunnen besteld worden via de website  www.sokc.nl, via de mail h.klein@sokc.nl

En in de voorverkoop worden afgehaald bij drogist SIMA, Exloerweg 9a. 7873 BW Odoorn.

geplaatst op: 30/06/2017

Terug naar het nieuwsoverzicht