U bent hier: startpagina » nieuws » 379

HET HAANTJE IS TERUG

Op vrijdagmiddag 22 september 2017 is het haantje teruggeplaatst op onze kerktoren. 
Het was u vast wel opgevallen dat er iets miste op de kerktoren tijdens de grote schilderbeurt van de toren, het haantje en wat daarbij hoort is door een gespecialiseerd bedrijf weer helemaal schoongemaakt en verguld. Dat is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Podium Odoorn (de SOKC) uit de opbrengsten van de donaties en de culturele activiteiten in onze kerk.

MEER FOTO'S KLIK HIER>>> 
Er is wel een poosje een tijdelijke vervanger geweest in de vorm van een ooievaar, maar dat kan natuurlijk niet tippen aan ons eigen haantje.

Het haantje is nu weer terug en staat prachtig te glanzen door zijn nieuwe laagje bladgoud.
Met gevaar voor eigen leven heeft ondergetekende met vakkundige ondersteuning het haantje teruggeplaatst
tijdens een gezellige bijeenkomst in en bij de kerk. Door Menso Rappoldt, volgens eigen zeggen ook voor
10 % dominee te Odoorn, werd een toelichting gegeven op de betekenis van een haan op de christelijke kerken. Daarbij is met name het Bijbelse verhaal over Petrus en de haan die 3 keer kraaide van grote betekenis. Het gaat er kort gezegd om of we stilstaan bij onze eigen verantwoordelijkheden op momenten waarbij we voor belangrijke keuzes staan. Kiezen we dan voor ons eigen hachie of voor grotere verantwoordelijkheden en/of gemaakte afspraken. Helene Westerik, pastoraal medewerker in Odoorn, vulde dit aan met een verhaal over kippen, de haan en de zon, met als slotconclusie dat de zon niet door de haan
opgaat, de zon gaat ook uit zichzelf wel op. De kippen gingen nog wel van die veronderstelling uit.

Zo werd het een gezellige en leerzame middag.

Theo Zondag

 

geplaatst op: 25/09/2017

Terug naar het nieuwsoverzicht