U bent hier: startpagina » nieuws » 424

The Old Times Skifflers. Zondag 20 september. Entree 7,50

De voorstelling van 13.30 uur is volgeboekt.
Voor een tweede optreden kunt u op de wachtlijst komen te staan voor 16.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen minimaal 20 pers. gaat deze door.

Het is een bijzonder optreden: 1e voorstelling aanvang 13.30 uur, 2e voorstelling 16.00 uur bij voldoende deelname; de voorstellingen duren 2 x 30 minuten en tussentijds is er een pauze van maximaal 20 minuten. antal bezoekers is beperkt zodat we u een veilig concert kunnen bieden. Opgave uitsluitend op e-mail h.klein@sokc.nl of via de website www.sokc.nl

The Old Skifflers is een groep van 5 mannen die een muziekprogramma brengen gebaseerd op de Skiffle muziek. Het programma bestaat uit luchtige, verbindende teksten waarin ingegaan wordt op het ontstaan van de skiffle muziek en de invloed die die muziek heeft gehad op de hedendaagse popscene. En alles natuurlijk gelardeerd met een grap en een grol en natuurlijk veel skiffle muziek. Uitstapjes naar Ierse muziek, folk, blues of country zorgen voor een prima aanvulling van het programma. Zelfs Nederlandstalig wordt niet geschuwd. In de regio Zuidoost Drenthe treedt de groep regelmatig op bij verschillende podia. Ook radio Drenthe heeft de groep ontdekt in het cultuurprogramma Podium. Voor meer info over plaatsen waar ze gespeeld hebben verwijs ik naar de website.

Skiffle muziek; wie kent het niet? Skiffle is een muzieksoort die in de jaren twintig en dertig in het New Orleans van de Verenigde Staten ontstond en afgeleid was van Amerikaanse dixieland, folk, blues en jazz. De traditionele skifflebands bedienen zich van een paar krakkemikkige gitaren, een wasbord, wat potten en pannen als drumstel en een met bezemsteel en theedozen vervaardigde basgitaar. Meer had een skiffle band midden jaren vijftig niet nodig, behalve natuurlijk een tomeloze inzet en een ontembaar enthousiasme. Daarnaast zijn de akoestische gitaar en de banjo gebruikelijke begeleidingsinstrumenten en soms ook een blaasinstrument.

Het aantal bezoekers is beperkt zodat we u een veilig concert kunnen bieden. Opgave uitsluitend op e-mail h.klein@sokc.nl of via de website www.sokc.nl

 

 

 

 

 

 

 

geplaatst op: 10/08/2020

Terug naar het nieuwsoverzicht