U bent hier: startpagina » nieuws » 428

Expositie schilderes Mineke Gravers

In de kerk van Odoorn. In de maanden juli en augustus is in de kerk van Odoorn een expositie te zien van schilderes Mineke Gravers uit Ees. 
Op zaterdagmiddag 3 Juli 2021 zal de opening worden verzorgd door kunstenaar Peter Tholen uit Eelde. Peter is afgestudeerd aan de Klassieke Academie Groningen. Hij zal de expositie om 14.00 uur openen. Daarna is er gelegenheid de schilderijen te bewonderen, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Mineke Gravers heeft in 2014 de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen succesvol afgerond. Ze werd met het thema bomen: serie “Stille Getuigen” één van de winnaars van de Prix de Norvège. Mineke tekende als kind al graag. Kunst is altijd haar passie geweest. “Ik ben in mijn leven en in mijn werk op zoek naar diepere betekenissen. In elk schilderij zet ik mijn innerlijke zoektocht voort. Het is een wisselwerking met wie ik op dat moment ben. Elke keer word ik geraakt door de schoonheid van de natuur; de veranderingen van het licht, de schaduw, de vorm en vooral ook de kleur. Die geraaktheid wil ik graag schilderen.

Tevens tentoonstelling beeldmateriaal dominee Harm van Lunzen. 

Deze tentoonstelling omvat zowel een deel van de afgedrukte afbeeldingen, maar ook een deel van het afdrukmateriaal wat deze dominee aandroeg. Het is uniek historisch/ kunstzinnig materiaal wat dominee van Lunzen heeft gebruikt in de periode 1936 tot 1969 voor zijn kerkblad van de Vrijzinnige Hervormde Gemeente in Odoorn, als ook voor het blad van de Zwinglibond.

Het wordt vast een heel mooi geheel. Genoeg reden om een kijkje te komen nemen. De expositie zal in juli en augustus elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur. U bent van harte welkom tijdens een van deze tijden en uiteraard ook tijdens de opening op 3 juli (volgens de geldende coronaregels). 

De activiteiten commissie van Podium Odoorn. 

 

geplaatst op: 08/06/2021

Terug naar het nieuwsoverzicht