U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

Expositie Kijken... Zien... Doen (08/09/2023)

Hilli Kuilman exposeert tot en met 13 maart 2024 in de Kerk van Odoorn: Kijken... Zien... Doen. Elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Over Hilli Kuilman Het weergeven, de interpretatie van de natuur, de waarneming van het landschap, neemt in haar werk een steeds grotere rol in. Ter plekke maakt ze tekeningen en schetsen, maar tevens maakt ze veel foto's. Naar aanleiding van deze schetsen en foto's gaat ze in haar atelier aan de slag, Als drager gebruikt ze linnen, papier of karton. Ook komt ze zo tot het uitwerken van series. Naast de natuur is de menselijke figuur altijd al een grote inspiratiebron, Het maken van portretten en het werken naar model, gekleed en naakt, is al sinds haar academie jaren een constante. Ook hier streeft ze ernaar het karakter en de uitstraling van het model te treffen. Ze werkt met houtskool, conté, inkten, acrylverf en olieverf, maar ook in mixed media, zoals met acrylaten, gel, zand, as, etc.

Programma Podium Odoorn 2023-2024 bekend (28/08/2023)

Deze week (28 augustus tot en met 1 september 2023) valt de programmafolder met daarin het programma van 2023-2024 op de mat bij alle bewoners van Odoorn. Het programma niet in de brievenbus gekregen? Het is ook af te halen bij de kerk. Het nieuwe seizoen start zaterdag 23 september met Ikwilookweleenkeeropeenpodiumshow. Kaartverkoop voor deze voorstelling verloopt via Saphas Kappers en Sima Odoorn. De kaartverkoop start binnenkort. Houd de website hiervoor in de gaten. Programma 2023-2024  

Aurorafestival Groningen in Margarethakerk (11/07/2023)

Antonín Dvořák in de Nieuwe Wereld 1 Het grootste kamerkoorfestival van Noord-Nederland vindt plaats van 19 tot en met 28 juli 2023 en bestaat uit een concertserie op verschillende locaties en een Summer Academy voor jong talent. In de Margarethakerk van Odoorn presenteert het Aurorafestival vrijdag 21 juli 2023 om 20.15 uur een concert van de Tjechische componist en dirigent Antonín Dvořák (1841 – 1904). Toegang is € 28,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.aurorafestival.nl en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang aan de deur van de Margarethakerk. Antonín Dvořák - Tercetto op. 74 Antonín Dvořák - Strijkkwartet nr. 12 op. 96 “American” Antonín Dvořák - Sextet voor strijkers, op. 48 Van 1892 tot 1895 onderbrak de Tjechische componist en dirigent Antonin Dvorák zijn baan aan het Praags Conservatorium om directeur te worden van het National Conservatory in New York. Hij deed daar veel nieuwe indrukken op die hij verwerkte in zijn 9e Symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’. Het werd zijn meest gespeelde orkestwerk. Ook zijn strijkkwartet op. 96, bijgenaamd ‘Amerikaans kwartet’ kwam hier tot stand en werd het meest geliefde van zijn kwartetten. Zijn verblijf in New York dus was zeer vruchtbaar want een derde belangrijk werk dat in de Verenigde Staten tot stand kwam was het..

GEANNULEERD: Stroatklinkers bluegrassband (15/04/2023)

In overleg met De Stroatklinkers is het concert van zaterdag 22 april 2023 geannuleerd.

Groningse bluegrass van de Stroatklinkers (05/04/2023)

De Groningse band de Stroatklinkers spelen Nederlandstalige nummers met Groningse teksten en ook Engelstalige nummers. Dit alles met akoestische instrumenten en een humorvolle en onderhoudende presentatie.  Deze band is opgericht in 1990. Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en Schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid.   De Stroatklinkers bestaat uit Bob Heidema, Henk Bloupot, Adrian Farmer en Bert Veldkamp.   Op het podium staan de Stroatklinkers garant voor een stevig stuk vakmanschap, entertainment en speelplezier. Naast hun eigen liedjes spelen de Stroatklinkers originele Bluegrass, Ierse-folk, razendsnelle Rock and Roll, en bekende nummers uit popmuziek.   zaterdag 22 april 2023 om 20.00 uur in de kerk van Odoorn  Toegang: € 12,50 – verkoop via drogist Sima Odoorn en op de avond zelf aan de deur  Kijk hier voor meer info over de Stroatklinkers.

Zaterdag 25 maart documentaire IJswee te zien in Podium Odoorn (21/03/2023)

“Waarom zou je zoveel tijd besteden aan de voorbereiding op een ijsseizoen waarvan het onzeker is of die komt?” IJswee is een documentairefilm over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters. In de film volgen we Oringers, de inwoners Odoorn, de winter door. De Oringers ervaren allemaal op hun eigen manier IJswee. In de documentaire zie je het Drentse platteland met het weer veranderen. Je ziet animaties, archiefbeelden en je hoort de mysterieuze klanken van IJswee in de muziek van Wietse de Haan. En er zijn twee trompettisten, die met hun muziek de winter welkom heten en er weer afscheid van nemen. IJswee is het afstudeerproject van Okki Poortvliet, aan kunstacademie Minerva, 2021. Zaterdag 25 maart te zien, om 20.00 uur in de Margarethakerk van Odoorn.  Toegang € 5,00. Voorverkoop via drogisterij Sima in Odoorn.

Ernst de Corte en Consorten in Podium Odoorn (02/03/2023)

Ernst de Corte is de zoon van Jules de Corte (1924 – 1996). Jules de Corte was een meester van het Nederlandse luisterlied. Hij was bekend van onder andere Ik zou wel een willen weten en De Vogels. Met zijn 'Consorten' speelt Ernst de Corte zaterdag 18 maart om 20.00 uur in de kerk van Odoorn liedjes uit het enorme repertoire dat Jules de Corte heeft geschreven. Ernst de Corte (zang en gitaar) wordt begeleid door bassist Pieter Althuis en pianist Izak Boom. Ernst de Corte: "In mijn jonge jaren vond ik die liedjes van mijn vader maar niks, tot aan de dag dat onze muzikale wegen elkaar kruisten. Er ging een wonderschone wereld voor mij open en mijn vader en ik kwamen dichter tot elkaar. Na mijn vaders' dood in 1996 is zijn muzikale nalatenschap zó belangrijk voor me geworden dat ik zijn liedjes ben gaan spelen en zingen. Wat fijn dat ik dat nu samen met Izak en Pieter mag doen!" Zaterdag 18 maart 2023 – kerk Odoorn - aanvang 20.00 uur - toegang € 10,00 – verkoop via drogist Sima Odoorn

GEANNULEERD: zaterdag 18 februari: Shadowski - tribute to the Shadows - in Podium Odoorn (12/02/2023)

Door persoonlijke omstandigheden kan het concert van Shadowski vanavond, zaterdag 18 februari 2023 niet doorgaan.

Orgelrestauratie - elke gift is welkom (14/01/2023)

In de Margarethakerk te Odoorn bevindt zich een fraai orgel. Helaas heeft het orgel al sinds langere tijd technische problemen, waaronder een verzakking. Om het monumentale orgel voor de toekomst te behouden is een restauratie nodig. Mooi Gebaar Kunstenares Mineke Gravers exposeert met enige regelmaat haar werk in de Margarethakerk. Ze hoorde van de problemen met het orgel en besloot spontaan één van haar werken te schenken. Het prachtige schilderij Silent Witness, Woda is het werk waarvan de opbrengst ten goede komt aan het restauratieproject van het orgel. Samen met de Oringer Vrijwilligers Groep (OVG) hebben wij een actie opgezet waarbij geboden kon worden op het werk van Mineke Gravers. De hoogste bieder heeft het werk Silent Witness, Woda overhandigd gekregen door Mineke Gravers. Tijdens de bijeenkomst, waarin het schilderij werd overhandigd, werd nog eens benadrukt hoe verbonden zowel de kunstenares als de koper zijn met de Drentse natuur en de Margarethakerk in Odoorn. Organist Wim Boer liet in een korte demonstratie van het orgel nog eens horen wat voor schitterend instrument het is. Daarnaast heeft collega Frank van der Velden, hoofd van het team Monumenten en Erven, kort iets verteld over de geschiedenis van de kerk en het orgel.

Schilderijenexpositie Rolien Schrik in Kerk Odoorn (10/01/2023)

Kunstenaar Rolien Schrik exposeert tot 27 maart 2023 met 24 schilderijen in de kerk van Odoorn. Schilderijen met voornamelijk bloemen, dieren en ook portretten. Rolien Schrik is geboren in Gasselternijveen (1965), en woonachtig in Valthe. Schilderen doet zij voornamelijk met acrylverf, zowel op doek als op hout. Zij maakt ook gebruik van andere materialen, als pasta's voor het verkrijgen van 3D- effecten. Het werk van Rolien Schrik is zeer afwisselend; van natuurlandschappen, bloemen en dieren tot portretten en wat meer abstracter werk. Een van haar specialiteiten is het schilderen op basis van een foto. Ze werkt graag in opdracht maar ze maakt ook eigen werk. Rolien is haar hele leven creatief bezig. Nadat de kinderen uit huis waren, kwam zij meer toe aan schilderen. Na haar eerste expositie in 2014 in het dorpshuis te Valthe, exposeert zij regelmatig in onder andere verzorgingshuizen, restaurants, bibliotheken en galeries. Toegang en openingstijden De expositie is elke woensdag te bezoeken van 14.00 tot 16.00 uur in de kerk van Odoorn. Toegang is gratis.

Popgroep Musica E zaterdag 21 januari 2023 (06/01/2023)

De gemengde popgroep Musica E uit Emmen bestormt zaterdag 21 januari om 20.00 uur de kerk van Odoorn. Musica E bestaat uit circa 30 enthousiaste leden van uiteenlopende leeftijd. Ze zingen 4- tot 6-stemmig onder leiding van dirigent Robert Gangelhof. Gangelhof heeft klassiek slagwerk gestudeerd aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Het repertoire bestaat onder andere uit popsongs, musical en luisterliedjes. Op deze avond maakt u ook kennis met 'Close Voices', die een gedeelte van de avond zullen vullen met een optreden.  Zaterdag 21 januari 2023 -  aanvang 20.00 uur in de kerk van Odoorn. Kerk open om 19.30 uur. Entree: € 7,50 - voorverkoop tickets bij Sima in Odoorn Meer informatie: www.musicae-popkoor.com

Kerstconcert LINK 17 december 2022 (28/12/2022)

Het is acht uur als de zaallichten van de Margarethakerk in Odoorn langzaam doven. Het podiumlicht gloeit langzaam op, en uit de consistorie betreden een 12-tal mensen het podium, gekleed in zwart met rood en voorzien van kaarsjes in een glazen houder, en beginnen Silent Night te zingen. De start van een heel bijzonder kerstconcert. De repertoire keuze is grotendeels Engelstalig, alhoewel het niet enkel kerstliederen zijn. Zo komen ook Engelse en Schotse liederen voorbij, die voor ons toch wel de sfeer van kerst oproepen. Dit komt erg tot zijn recht in het nummer The Bonnie Banks of Loch Lomond, dat feitelijk verhaalt van twee Schotse soldaten maar, gezongen door vier heren van het ensemble, toch de sfeer van kerst oproept. En datzelfde gaat op voor het enige Nederlandtalige Omarm me van de Zeeuwse groep BLØF . Een mooi nummer, dat goed gebracht is en de sfeer van kerst goed vertolkt. Om vervolgens met Merry Christmas, Jingle Bell Rock en Jingle Bells traditioneel, maar op eigen wijze af te sluiten voor de pauze. Ook na de pauze hebben ze nagedacht over hun entree. Gekleed in zwart en goud komen ze 1 voor 1 het podium op al zingend het lied In This Heart van Sinead O’Conner, gevolgd door het nummer Human Heart. Beide songs hebb..

Optreden ODO in de kerk van Odoorn. (14/11/2022)

Op zaterdagavond 12 november was er het openingsconcert van ODO. Ook nu weer in de thuishaven: de Kerk van Odoorn. De kerk was zeer goed gevuld en de 40 leden maakten er een geweldige avond van. Het geluid is vol, maar ook geweldig om deel van uit te maken.  Voor de pauze werden er stukken gespeeld van Ross Roy, Cry of the last Unicorn met het verhaal over de stervende eenhoorn, gevolgd door een 4 delige serie van “Town of the seven hills” , Antarctica en de filmmuziek van de TV serie “De Fabriek”.  De acteurs Rudi Falkenhagen, Pleuni Touw en Frederik de Groot speelden hierin de hoofdrollen. Als laatste voor de pauze werden stukken gespeeld  van de Italiaanse filmcomponist Ennio Morriconedeel. Wie kent niet de filmmuziek van “Once upon the time in the West” en “The good, the Bad, and the Ugly. Alle stukken werden ondersteund met mooie opnames die op het scherm werden vertoond. Een mooie aanvulling want dan krijg je er een veel beter beeld bij. Na de pauze konden we genieten van Baba Yetu, een gospelcompositie van Christopher Tin uit 2005. Daarna werd er een mooie serie gespeeld van zeer bekende popgroepen en artiesten, zoals Super Tramp, the Liverpool sound ( met the Animals en the Beatles), Queen, Billy Joel en Anita Franklin. De zaal werd er duidelijk enthousiast van, want..

Optreden B.J. Hegen Blues Band (17/10/2022)

Klik hier voor meer foto's foto's>>> Zaterdag 15 oktober j.l. was het zover. Het tweede optreden van het seizoen 22-23 van Podium Odoorn. Een optreden van de B.J. Hegen Blues Band. De band en het publiek waren er aan toe, aan een hernieuwde ontmoeting. Want beide hebben last gehad van de corona periode, de band kon niet optreden en het publiek kon geen voorstellingen bezoeken. Maar zaterdag 15 oktober was het dan zo ver. Vijf enthousiaste muzikanten, de band was tijdelijk uitgebreid met een mondharmonica speler, en ruim 100 enthousiaste bezoekers kwamen bijeen in de Margaretha kerk van Odoorn. En ze hebben genoten, zowel de bezoekers van het concert als ook de bandleden van het optreden. Tegen half elf verliet een tevreden publiek de kerk en een half uurtje laten had ook de band z’n spullen weer ingepakt.    

WARMTE EN LICHT (08/10/2022)

Dat heeft een mens zó nodig. De komende maanden zal het voor sommige mensen spannend zijn worden; of ze het warm en licht kunnen maken, en of ze hun rekeningen kunnen betalen, of ze nog voldoende geld overhouden om boodschappen te kopen. Daarom organiseren we in de Kerk van Odoorn een WARMTEFESTIVAL, waarvan de opbrengst in een ENERGIEPOT komt. Met deze ENERGIEPOT gaan we mensen ondersteunen die problemen hebben met het betalen van hun gas/energierekening. Wat gaan we doen? Schilderijen verkopen (aan de hoogste bieder) die ons geschonken zijn door de dochter van mw. H. Scheper-Dijks die onlangs overleed. Wat een mooi, warm gebaar! We hopen dat dit gebaar veel warmte oplevert voor anderen. Een open podium organiseren voor muziek. Goed zorgen voor de inwendige mens. Een kinderactiviteit. Het WARMTEFESTIVAL is op zaterdag 19 november – van 14.00 – 17.00. Voor alle activiteiten geldt een vrijwillige bijdrage, die geheel ten goede komt aan de ENERGIEPOT. Wat gaan we met het geld doen? We hebben contact met Andes – die kennen de mensen uit de gemeente Borger-Odoorn met financiële problemen. We gaan hen vragen om mensen aan te dragen. Dan willen we zonder dat d..

OP ZATERDAG 15 OKTOBER. B.J. HEGEN BLUES BAND IN DE KERK VAN ODOORN (19/09/2022)

De legendarische B.J. Hegen Blues Band komt weer naar Odoorn voor een schitterend concert. Zij spelen de authentieke gepolijste Chicago Blues. Leider van de band is B.J. Hegen (Bé), die de band eind jaren 70 oprichtte. De B.J. Hegen Bluesband mag gerust gezien worden als een top-band die naast Harry Muskee de blues in het noorden van Nederland op de kaart heeft gezet. De band bestaan uit topmuzikanten als Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp), Jan Warntjes piano, Frans Többen bas, en Henk van der Veen drums. Sinds enige tijd is de band ook nog eens uitgebreid met mondharmonicanist Erik Niemeijer. GRAAG TOT ZATERDAG 15 OKTOBER. AANVANG 20.00 UUR in de kerk van Odoorn. Kerk open om 19.30 uur. Entree: € 10,00 p.p.                       Voorverkoop tickets bij Sima in Odoorn.

Zaterdag 17 september 2022, 2 VOUDT (25/08/2022)

Het Emmense kleinkunst duo 2 Voudt heeft een onderwijsachtergrond. Beide  duo-leden, Eddie Zinnemers en Rob wilhelm zijn (nog steeds) op allerlei culturele fronten actief. Zo speelt Rob in verschillende bands en schreef hij allerlei liedjes en teksten en is Eddie Gemeentedichter en voordrachtskunstenaar en al jaren actief in de kleinkunst in Noord-Nederland. In 2018 kwam het duo op de planken met het programma “Import-Drenten”. Met een flinke dosis humor en een dikke knipoog beschreven de heren hun  inburgerings-proces toen ze als jeugdigen vanuit het “diepe zuiden” in Drenthe belandden. Ondertussen spelen ze alweer hun nieuwe programma “JONG BELEGEN” waarin ze met veel humor hun ervaringen vertellen als pensionado’s. Beschrijving programma “Jong Belegen”: Met een frisse blik en bespreekt en bezingt het, inmiddels van Drees trekkende, kleinkunst duo 2VOUDT in het programma “JONG BELEGEN” hun visie op ouder worden en vooral op jong blijven. Menigeen denkt immers, zo zijn toch echt de feiten, vijfenzestigplussers doen, vooral aan tijd verslijten. In hun programma proberen de heren van 2VOUDT d..

Zaterdag 15 oktober 2022. B.J. HEEGEN BLUESBAND (25/08/2022)

De legendarische B.J. Heegen Bluesband is een band die het programma vult met authentieke gepolijste Chicago Blues. De band bestaat uit B.J. Heegen, Jan Warntjes en Frans Tobben. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00

Zaterdag 12 november 2022. MUZIEKVERENIGING ODO (25/08/2022)

De harmonie ODO staat onder leiding van Wim Stalman. Het orkest bestaat uit 55 muzikanten. Het repetoire is zeer divers. Van serieus concertwerk naar top 40 en van klassiek naar film. Aanvang 20.00 uur. Entree € 5,00  

Zaterdag 17 december 2022. ZANGFORMATIE LINK (25/08/2022)

Zangformatie Link is een semi professionele groep die het zingen in het bloed zit.Ze zingen close harmoney van verbazend goede kwaliteit. Link zal in de kerk van Odoorn een Kerst concert verzorgen. Zeker om iets naar uit te kijken. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 15.00