U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

SINGER / SONGWRITERS IN DE KERK VAN ODOORN (15/10/2021)

Op zaterdag 23 Oktober aanvang 20.00 uur. We bieden u een schitterend programma met  2 singer/songwriters die hun sporen al lang en breed hebben verdient. Herbie Blues. Harbert Grezel treedt op onder de naam van Herbie Blues met mondharmonica om daarmee de blues te spelen. Als muzikant speelde “Herbie” o.a. in High Temperature en The Blues Kings. Zijn optredens worden altijd met veel enthousiasme begroet. Halfhide vervangt Kira die door omstandigheden niet kan optreden. Ro Halfhide is een singer-songwriter en producer uit regio Den Haag met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Hij speelde een grote rol in het huidige succes van de singer-songwriter binnen het Nederlands club- en festivalcircuit. De eerste debuutalbum van bevat  - in Halfhide’s eigen woorden - “liedjes die waren gesleurd uit mijn ziel, en via mijn dromen aan de oppervlakte kwamen”. Op zijn site www.rohalfhide.com zijn prachtige nummers te beluisteren. We verheugen ons zeer op zijn komst. Een aanrader om er bij te zijn. Entree is € 7,50 per persoon. Kerk open om 19.30 uur. Ook voorverkoop via SIMA in Od..

NIEUW PROGRAMMABORD VOOR PODIUM ODOORN (15/06/2021)

Voor de hoofdingang van onze Oringer kerk staat sinds enkele weken een nieuw programmabord van Podium Odoorn. Het is een stevig bouwwerk geworden die het heel wat jaren zal kunnen uithouden. Het bord is low-budget gerealiseerd, want de basis bestaat uit oude balken en gebruikte panelen. Een absoluut zeer duurzaam project dus. Met dank vooral aan Dick Schuldink die vakbekwaam alle delen samenvoegde met lijm, schroeven en bouten, waarna met name de dikke staanders met een speciale coating zijn behandeld om ze bestand te maken tegen invloeden van de elementen. Zodra het donker wordt zorgt een lamp op een zonnecollector met accu voor verlichting. Binnenkort worden de eerste posters opgehangen. Ze zijn tegen wind en regen beschermd door twee glasdeurtjes van veiligheidsglas. De firma Glas-Idee uit Emmen/Bargeroosterveld heeft ze voor een vriendenprijs gemonteerd en daar is het bestuur van Podium Odoorn uiteraard ook heel blij mee. Hopelijk zal dit bord bijdragen aan het onder ieders aandacht brengen van onze komende voorstellingen. Tot ziens in de kerk van Odoorn. Bob Brongers, bestuurslid Podium Odoorn.  

Expositie schilderes Mineke Gravers (08/06/2021)

In de kerk van Odoorn. In de maanden juli en augustus is in de kerk van Odoorn een expositie te zien van schilderes Mineke Gravers uit Ees.  Op zaterdagmiddag 3 Juli 2021 zal de opening worden verzorgd door kunstenaar Peter Tholen uit Eelde. Peter is afgestudeerd aan de Klassieke Academie Groningen. Hij zal de expositie om 14.00 uur openen. Daarna is er gelegenheid de schilderijen te bewonderen, onder het genot van een hapje en een drankje.  Mineke Gravers heeft in 2014 de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen succesvol afgerond. Ze werd met het thema bomen: serie “Stille Getuigen” één van de winnaars van de Prix de Norvège. Mineke tekende als kind al graag. Kunst is altijd haar passie geweest. “Ik ben in mijn leven en in mijn werk op zoek naar diepere betekenissen. In elk schilderij zet ik mijn innerlijke zoektocht voort. Het is een wisselwerking met wie ik op dat moment ben. Elke keer word ik geraakt door de schoonheid van de natuur; de veranderingen van het licht, de schaduw, de vorm en vooral ook de kleur. Die geraaktheid wil ik graag schilderen. Tevens tentoonstelling beeldmateriaal dominee Harm van Lunzen.  Deze tentoonstelling omvat zowel een deel van de afgedrukte afbeeldingen, maar ook een deel van het afdrukmateriaal wat deze domine..

COLLECTE VOOR PODIUM ODOORN. (27/05/2021)

Podium Odoorn, het theater in onze Oringer kerk, doet dit jaar mee met de actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die vroeger de Anjer actie heette. Nu wordt de actie: “de mobiele collecte“ genoemd. Er komt geen collectant meer aan de deur. In de nieuwe digitale wereld vragen wij u om een bedrag te doneren via de hieronder geplaatste QR code. Als u die met uw bankapp scant en vervolgens rechtstreeks een bedrag doneert komt dit zonder korting ten goede aan Podium Odoorn. Waar wordt het geld dan aan besteed? Wij willen een stabiele internetverbinding met daarnaast nieuwe beeldprojectie- en audioapparatuur. Daarmee vergroten wij onze mogelijkheden aanzienlijk. Wij hopen dat u ons met deze actie extra wilt ondersteunen maar bovenal hopen wij u in het komende nieuwe seizoen als bezoeker van een van de concerten en uitvoeringen te mogen begroeten. Hoe werkt het: 1. Scan de IDEAL QR-code met je mobiel bankieren app     (klanten van Triodos en bunq doen dat met de camera van hun telefoon         of een QR-scan app) 2. Controleer de betaalgegevens. Soms kun je het betalen bedrag     aanpassen, bijvoorbeeld om een hoger bedrag te doneren. 3. Druk op 'betalen', de bank bevestigd de betali..

Kerknachtdiensten Vrijzinnige Kerk Odoorn gaat fysiek niet door (01/12/2020)

Helaas kunnen de kerstnachtdiensten in de Kerk van Odoorn fysiek niet doorgaan. We gaan wel 'online' samenkomen. Op kerstavond zal er vanaf 21.00 een film te zien zijn met muziek van zangformatie LINK! , het orgel én kerstverhalen, voorgelezen door mensen uit Odoorn e.o. Laten we met zoveel mogelijk mensen kijken en luisteren om zo tóch verbonden te zijn. De film zal te zien zijn op het YouTube-kanaal van de Gele Bus.  In de kerstnachtdienst collecteren we altijd voor Stichting de Helpende Hand: een stichting die in Emmen e.o. mensen helpt die moeilijk kunnen rondkomen. Ook de COOP uit Odoorn doet daaraan mee. Uw bijdrage is van harte welkom op de rekening van de diaconie, dan zorgen wij ervoor dat het bij de Stichting komt. Het rekeningnummer is: NL39 RABO 0348 0579 54 t.n.v. Diaconie Vrijzinnige Kerk Odoorn. Graag onder vermelding van: collecte Kerstnachtdienst. 

The Old Times Skifflers. Zondag 20 september 2020. Entree € 7,50 (10/08/2020)

De voorstelling van 13.30 uur is volgeboekt. Voor een tweede optreden kunt u op de wachtlijst komen te staan voor 16.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen minimaal 20 pers. gaat deze door. Het is een bijzonder optreden: 1e voorstelling aanvang 13.30 uur, 2e voorstelling 16.00 uur bij voldoende deelname; de voorstellingen duren 2 x 30 minuten en tussentijds is er een pauze van maximaal 20 minuten. antal bezoekers is beperkt zodat we u een veilig concert kunnen bieden. Opgave uitsluitend op e-mail h.klein@sokc.nl of via de website www.sokc.nl The Old Skifflers is een groep van 5 mannen die een muziekprogramma brengen gebaseerd op de Skiffle muziek. Het programma bestaat uit luchtige, verbindende teksten waarin ingegaan wordt op het ontstaan van de skiffle muziek en de invloed die die muziek heeft gehad op de hedendaagse popscene. En alles natuurlijk gelardeerd met een grap en een grol en natuurlijk veel skiffle muziek. Uitstapjes naar Ierse muziek, folk, blues of country zorgen voor een prima aanvulling van het programma. Zelfs Nederlandstalig wordt niet geschuwd. In de regio Zuidoost Drenthe treedt de groep regelmatig op bij verschil..

Expositie Janny Jalving van 18 juli t/m 19 september (10/08/2020)

Op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 t/m 16.00 uur is er een expositie in de Kerk van Odoorn van de schilderes Janny Jalving uit Klijndijk.

BASISREGELS VOOR IEDEREEN (19/06/2020)

Kerkklok in Odoorn luidt tegen discriminatie/racisme en geweld (19/06/2020)

De kerkklok van de Kerk van Odoorn wordt geluid om de tijd aan te geven, om het begin van een kerkdienst aan te kondigen, om een overleden mens te verluiden. Soms wordt de klok ook bij andere gelegenheden geluid. In maartapril jl. luidde de klok van de Kerk van Odoorn om stil te staan bij de slachtoffers van het coronavirus. Op zondagmiddag 21 juni, om 18.00 uur luiden we de klok opnieuw. Dit keer om een stem te zijn TEGEN discriminatie, racisme en geweld en VOOR gelijkwaardigheid. Sommige mensen vinden het fijn om hun stem te laten horen door een demonstratie te bezoeken, zoals deze zondag in Emmen; de Kerk van Odoorn laat zich daarnaast  “horen” door de klok te luiden.....   Voor meer info:                 Helene Westerik, pastoraalwerker, 06-43167139                 Willem Mulder, contactpersoon, 06-48717475                 Wim Boer, PR, 06-29086680  

KERKDIENST VIA DE ETHER OP 12 APRIL (03/04/2020)

Gedurende de coronacrisis blijven de klok van de kerk in Odoorn luiden op woensdagavond van 19.00 uur tot 19.15. In elk geval tot 28 april. Op zondagmorgen 12 april zendt RTV Borger Odoorn onze Paasdienst uit. Deze wordt van te voren opgenomen. Aanvang 10.00uur. Te ontvangen via de Ether op 106.0 of de Kabel op 107.5 of op Ziggo Digitaal 917. Of op internet:  http://rtvborgerodoorn.mrjs.nl/

In verband met het coronavirus gaan de concerten niet door. Wij zullen u hier informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn. (31/03/2020)

 

De Kerk van Odoorn luidt de klok (17/03/2020)

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.    De Kerk van Odoorn helpt mee om dit teken van troost en hoop te laten horen en luidt de klok van de kerk op woensdag 18 en 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur!  

14 maart: POPKOOR SESSIONS GAAT NIET DOOR (05/03/2020)

Op verzoek van Popkoor Session is door de activiteitencommissie besloten het concert van a.s. zaterdag uit te stellen tot nader orde. Popkoor Session is een vierstemmig koor (sopranen, alten, tenoren en bassen), opgericht in 1997. Session bestaat uit 45 enthousiaste deelnemers, die een zeer gevarieerd repertoire ten gehore brengen van popsongs uit de hedendaagse popmuziek tot populaire nummers uit de jaren ’60 tot en met ’90. En dat alles met uitdagende koorarrangementen onder pianobegeleiding. Naast het plezier dat de leden aan zingen beleven, gaat men voor kwaliteit. Elke maandagavond wordt er onder begeleiding van de dirigent en muzikaal leider Martijn Bergstra gerepeteerd in  standplaats Gieten. Ook verzorgt de dirigent de pianobegeleiding van het koor. Doel van de dirigent en de leden is het bevorderen van de muzikale groei en alles uit het koor halen wat erin zit! Session verzorgt een aantal optredens per jaar op diverse plaatsen in Gieten en omstreken. Zie voor verdere info op Facebook of op de website: www.popkoorsession.nl Session  treedt op op Zaterdag 14 maart 2020  in de kerk van Odoorn.Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 7,50  te koop voor aanvang of in de voorverkoop. Kaa..

ODO in de kerk van Odoorn (17/02/2020)

Hoe leuk is dit! Lekker eten voorafgaand aan het concert of naborrelen na afloop. En de Boshof is gelegen direct naast de Grote Kerk, dus makkelijker kunnen we het bijna niet maken!

PODIUM ODOORN: RNAM MET MUZIEK VAN LEONARD COHEN (21/01/2020)

 Klik op de volgende link om onze medley te horen   die we zingen.  https://youtu.be/tPCp_RhWSzY RnAM is een singer-songwriter duo uit Z.O. Groningen. Al jarenlang actief als singer-songwriters, studio vocalisten en arrangeurs. De naam is een samentrekking van de namen Rob Meulman en Anne-Marie Bovenkamp. Het RnAM programma bestaat uit veelal eigen melodieuze pop en rock composities. Maar nu bieden zij ook een avondvullend Leonard Cohen programma! Bijna 2 uur lang kunt u genieten van uitvoeringen van Leonard Cohen's grootste hits en enkele minder bekende nummers. De muziek wordt omlijst door sfeervolle video's en foto's. Iedereen heeft zijn eigen gevoel en beelden bij die tijdloze songs. Wie herinnert zich niet de klassieker "Suzanne"? Maar wie was zij eigenlijk echt? En hoe dacht Cohen bijvoorbeeld over geloven, relaties, vrouwen? Waar kwamen zijn songs vandaan? Wat inspireerde hem? U begrijpt het al, dit optreden is meer dan zingen alleen. Via de website www.rnam.net kunt u, door op het Leonard Cohen programma te klikken, oo..

PODIUM ODOORN: 25 januari ROLL THE VOICES (03/01/2020)

Popkoor Roll the Voices is een meerstemmig popkoor ,dat popnummers van alle tijden zingt. Het koor bestaat uit mannen en vrouwen die graag zingen. Op dit moment bestaat het koor uit 37 leden. De leden komen uit Rolde en omgeving. Er worden popliedjes en ballads gezongen, in het Nederlands en het Engels, vanuit de jaren 60 tot nu. Het repertoire bestaat uit muziek van Toto, Robbie Williams, Cindy Lauper, Kensington, Lorde, Shawn Mendes, OneRepublic en vele andere. Doel van het koor is popmuziek voor een breed publiek ten gehore brengen. Kwaliteit, plezier en gezelligheid zijn belangrijk. En zingen is gezond!!!! Het koor neemt deel aan verschillende optredens en activiteiten, zoals koorfestivals, muziekavonden met een band, een ander koor of orkest. Af en toe een workshop, of zelfs onderdeel zijn van het theater. Het verzorgt ook de kerstavond in de kerk van Rolde met eigen repertoire. Het koor gaat bijzondere projecten niet uit de weg en verzorgt ook gezellige feest- of muziekavonden. Belangstelling! Je kunt langskomen op de repetitieavond.                                              &nbs..

KINDERFILM IN DE KERSTVAKANTIE OP 27 DECEMBER (27/11/2019)

Op vrijdagmiddag 27 december organiseren de Bibliotheek en Podium Odoorn in de Kerk een leuke kinderfilm voor kinderen van alle leeftijden. Het is de Kerstfilm Solan & Ludwig en de sneeuwmachine. Het is winter in Pinchcliffe en Ludwig droomt van een witte Kerst, ook al ligt er nog geen sneeuw. Uitvinder Reodor besluit daarom ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in handen van Freeman Pløsen. Hij is de uitgever van de lokale krant. Om de verkoop van zijn krant te doen stijgen, belooft hij de lezers een recordhoeveelheid sneeuw. De machine is echter niet bedoeld om Moeder Natuur uit te dagen en een steeds heviger wordende storm lijkt Pinchcliffe helemaal onder te sneeuwen. De film begint om 16.00 uur, entree € 5,00. Kaarten verkrijgbaar bij de Bibliotheek en bij Drogisterij Sima.  

21 DECEMBER 2019 ROON STAAL MET NIEUW KERSTALBUM IN DE KERK VAN ODOORN.. (25/11/2019)

Singer-songwriter Roon Staal toert in december met zijn nieuwe Kerst CD door het land. Het is zijn tweede kerstalbum en bevat songs als Away In A Manger, Once In Royal David's City en een eigen, nieuw geschreven kerstnummer. Op in totaal 14 locaties staat de tijd even stil met naast overwegend kerstsongs ook de integere maar krachtige ballades en luisterliedjes waar deze 39-jarige zanger met een rijk musicalverleden (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) en inmiddels 10 albums op zijn naam, bekend om staat. Staal, die fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel (" I have met my match") en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Voor meer informatie kijk op Facebook of op de website: www.roonstaal.com. Roon Staal  treedt op in de Oringer kerk op Zaterdag 21 december 2019, Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten voor dit Ker..

PODIUM ODOORN: MANNEN MET KLEINTJES (15/10/2019)

Ukelele band  ‘Mannen met Kleintjes’ is in 2009 opgericht door enkele ukelele fanaten uit Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot de beste (en waarschijnlijk enige!!!) ukelele band van Nederland. De ukelele wordt meestal gezien als een oubollig stukje speelgoed, maar in de handen van de “Mannen met Kleintjes” verandert dat in een onwaarschijnlijk muziekinstrument. Met een smakelijke mix van dampende rock, dansbare disco en herkenbare popklassiekers weten de  “Mannen met Kleintjes” met groot enthousiasme en humor van elk optreden een ware happening te maken. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… En dit alles met close harmony zang, humor en in een krap ukelele jasje. Voor meer info kijk op Facebook en op de website www.mannenmetkleintjes.nl ‘Mannen met kleintjes’ treedt op  Zaterdag 16 november 2019 op in de kerk van Odoorn. Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 10,00  te koop voor aanvang of in de voorverkoop. Kaarten in de voorverkoop kunnen besteld worden via de website www.sokc.nl, via de mail h.klein@sokc.nl of binnenkort

VERSLAG CONCERT “POP OET IES” MET GASTKOOR CARMINA BURINA OP 12 OKTOBER 2019 (15/10/2019)

Na een geweldige start met het 1e concert van dit seizoen, was het deze keer de beurt van “Popkoor oet Ies” met als gastkoor “Carniba Burana” uit Nieuw Schoonebeek! Dat laatste was een plezierige verrassing voor ons allen! Beide koren staan onder leiding van dirigente Henriëtte de Groot. Het geheel werd begeleid door gastmuzikanten op drums, piano en dwarsfluit. De vaste gitarist van “Popkoor oet Ies” was uiteraard ook van de partij. De kerk was goed gevuld met publiek, die werden onthaald op een keur van popsongs die werkelijk uit alle periodes kwamen, van de Sixties tot aan heden! En... het moet gezegd worden, beide koren zongen alles uit het hoofd!! Een uitermate gevarieerd programma met voor elk wat wils! Het publiek zong opmomenten uit volle borst mee en zat op andere momenten aandachtig te luisteren, verzonken in herinneringen ? Het kon allemaal. Beide koren sloten de uiterst gezellige en geslaagde avond in samenzang af, dat met een “happy polonaise” op het podium eindigde! Een knallend einde aan alweer een prima avond bij “Podium Odoorn” De volgende avond is op 16 November met “Mannen met Kleintjes” een ukelele band die U versteld zal doen staan. Een echte aanrader. Nils de Lijster Foto's: Willem Muld..