U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

PODIUM ODOORN: POP OET IES (18/09/2019)

Pop Oet Ies is een gemengd koor met ± 20 enthousiaste zangers en zangeressen.In 2003 werd met een klein groepje in Ees begonnen waarbij plezier in het zingen en gezelligheid voorop stond. Zij werden begeleid op gitaar door Dick Oosting en de dirigente was Anja Warmink. In 2007 kwam Marco Warta het koor dirigeren.Toen Dick Oosting, medeoprichter, in 2008 veel te jong plotseling overleed, gingen het koor verder onder zijn motto:“The show must go on”. Sinds mei 2018 is Henriëtte de Groot de dirigente. Onder haar leiding zingt het koor veelal 3-/4-stemmig. Popliedjes die variëren van Boudewijn de Groot tot Ed Sheeran en van Robbie Williams tot Dotan. Ook het Nederlands repertoire wordt niet vergeten. Henriëtte is tevens de dirigente van Carima Burana Koor. Samen met dit koor zal Pop oet Ies op 12 oktober een avondvullend programma verzorgen.Voor meer informatie kijk op Facebook of op de website: www.pop-oet-ies.nl. Pop oet Ies en Carima Burana treden op Zaterdag 12 oktober 2019 op in de kerk van Odoorn.Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 7,50 te koop voor aanvang of in de voorverkoop. Kaarten in de voorverkoop kunnen besteld worden via de website www.sokc.nl, via de mail ..

B.J. Hegen Bluesband op 14 september (13/08/2019)

In de kerk van Odoorn op 14 september. De legendarische B.J. Hegen Blues Band is een band die het programma vult met authentieke gepolijste Chicago Blues. Leider van de band is B.J. Hegen. Eind jaren 70 richtte de Annenaar de band op, die nu 38 jaar bestaat. B.J.Hegen mag zeker in het noorden van het land een evenknie genoemd worden van bluescoryfeeën, zoals Harry Muskee en Fred Reining. Ook heeft hij met grote muzikanten op het podium gestaan. Zo speelde hij met zijn band in het voorprogramma van B.B King. Kaarten in de voorverkoop kunnen besteld worden via de website www.sokc.nl, via de mail h.klein@sokc.nl

Preek van de Leek door oud-huisarts Nico Engelsman (07/08/2019)

Op zondagmiddag 1 september is er een Preek van de Leek door Nico Engelsman in de kerk van Odoorn. Begint om 15.00 uur. Een bijzondere bijeenkomst met de oud-huisarts van Odoorn en omstreken, met woorden en muziek. Iedereen is welkom! Algehele leiding is in handen van Helene Westerik.  

Expositie van 1 juni t/m 29 juli op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur (13/05/2019)

Klik hier voor foto's>>>  Expositie van leden van de Schildersgroep Exloo Van 1 juni t/m 27 juli 2019 exposeren 13 leden van de Schildersgroep Exloo schilderijen in de kerk van Odoorn, Valtherweg 1.    De opening is op zaterdag 1 juni om 14.00 uur. De expositie probeert een beeld te geven van de verschillende stijlen van de leden van de schildersgroep, zowel van degene die nog niet zo lang schildert als van de meer gevorderde. De vereniging Schildersgroep Exloo bestaat op dit moment uit 23 leden die in de maanden oktober t/m april om de veertien dagen een dagdeel bijeenkomen en onder professionele begeleiding van de heer Willem Bleeker uit Dersum (D) - in twee groepen – aan het werk zijn. Exloo kent al bijna 25 jaar een schildersgroep. Eerst is die onderdeel van het museum Bebinghehoes en vanaf het najaar van 2009 wordt als zelfstandige groep getekend en geschilderd in het verenigingsgebouw De Smidswal en nu al enkele jaren in het Dorpshuis Exloo. Tijdens die bijeenkomsten zijn de leden niet alleen naar eigen idee aan het werk. Ook wordt aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen zoals comp..

PODIUM ODOORN: KAMERORKEST EMMEN (09/05/2019)

Op 6 oktober 2014 is het orkest opgericht. Als onderdeel van de muziekschool CQ in Emmen heeft het orkest meer dan 35 jaar bestaan, maar toen de muziekschool werd opgeheven, werd er door de leden unaniem besloten zelfstandig verder te gaan onder de naam Kamerorkest Emmen. De leeftijd van de leden is gevarieerd. Door jong en oud worden de volgende instrumenten bespeeld: violen, altviolen, cello's en contrabassen, dwarsfluiten, een hobo, klarinetten en een fagot. De leden vinden het vooral belangrijk dat zij plezier hebben in het samenspelen, want hoe serieus ze ook zijn, zij zijn amateurs en er moet ook ruimte zijn voor een gezellig praatje. Men is heel blij met de jonge leden die met hun jeugdig enthousiasme, de vaart er heel goed in weten te houden. Verder is er altijd ruimte om eens vrijblijvend mee te spelen. In het logo van het orkest is de vlinder te zien, de link naar vlinderstad Emmen. Een vlinder gaat graag van de ene bloem naar de andere, verschillend van kleur en grootte maar aantrekkelijk op zijn eigen manier. Zo speelt het orkest ook stukken van verschillende muziekkleuren, stijlen en grootte, als een vlinder steeds op zoek naar iets nieuws. Samen vormen al die verschillende stukken een mooi muzikaal boeket! Kamerorkest Emmen treedt op op Zaterdag 18 mei 2019  in de k..

Zaterdag 13 april LENNY KUHR. het lied gaat door (18/03/2019)

Kent u nog het lied 'De Troubadour'? Hiermee won Lenny Kuhr in 1969 het Eurovisiesongfestival. En Lenny treedt nog steeds op en wel met haar nieuwe programma 'Het lied gaat door'. We citeren Lenny: “Hierin sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden. ‘De duizenden dingen vergaan Maar het lied zal alle harten doordringen. Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen. Iets mooiers is er niet.’ Je bent welkom!” Meer informatie: www.lennykuhr.com. Lenny Kuhr treedt op op Zaterdag 13 april 2019  in de kerk van Odoorn.Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 15,00  te koop ..

29 maart BIOS DICHTBIJ in de kerk van Odoorn (06/03/2019)

Podium Odoorn organiseert samen met de bibliotheek Odoorn en Locacinema de vertoning van de film HET ZWIJGEN in de kerk van Odoorn op 29 maart aanstaande. HET ZWIJGEN is een Nederlandse  mysteryfilm uit 2006 van André van der Hout en Adri Schrover. Met: Vincent Croiset, Rosa Reuten, Susan Visser e.a. Het hoofdpersonage Victor Dreissen (Croiset) trekt naar het Drentse Koekange om zijn erfenis te gaan bekijken. Hij treft er een oud vervallen huis waar vreemde dingen zijn voorgevallen. Hij gaat bij de plaatselijke bevolking op bezoek om verhalen van vroeger te horen en vooral van het vervallen huis. Wanneer de meeste bewoners het zwijgen ertoe doen, ontdekt hij een jonge vrouw die oude liederen ten gehore brengt. Als hij de teksten eenmaal volgen kan, blijkt het te gaan om zogenaamde Moordliederen die langzaam het mysterie van het verleden vertellen. De film speelt zich af in Drenthe, is bedoeld voor volwassenen en wordt vertoond op 29 maart aanstaande om 20.00 uur. De entree is € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij vanaf nu bij h.klein@sokc.nl, De bibliotheek Odoorn, Sima drogisterij Odoorn en voor aanvang bij de kassa van de kerk.

UITVERKOCHT......OPTREDEN POPKOOR THE DECIBELLES 16 MAART 2019 (21/02/2019)

Zaterdag 16 maart 2019 om 20.00 uur verzorgt popkoor the decibelles een optreden in de kerk in Odoorn , Valtherweg 1. Noteert u deze datum alvast in de agenda! U wordt getrakteerd op een gevarieerd, avondvullend optreden. Het thema van de avond is LIEFDE WERELDWIJD. Naast het koor met eigen solisten treedt als gast Froukje Johannes op. Het belooft een prachtige muzikale avond te worden. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: Drogisterij Sima , Exloerweg 9a in Odoorn  Thuis Op 41, Hoofdstraat 41 in Exloo. In de voorverkoop kosten kaarten € 7.50 per stuk, op de avond zelf zijn ze voor € 10.00 verkrijgbaar in de kerk. Meer informatie over dit optreden en de kaartverkoop vindt u tevens op www.thedecibelles.nl

16 februari. PODIUM ODOORN: Tribute to the Shadows. Met als gastdrummer Jan Stuivenberg (22/01/2019)

Een eerbetoon aan een van de grootste Britse bands van de afgelopen decennia. Dat is wat het publiek te zien en te horen zal krijgen bij het concert van de Shadows tribute band Shadwoski. Gitarist Gerard Rolink, slaggitarist Harry Kieft en basgitarist Frans Tobben zorgen voor voor een avond vol swingende muziek van the Shadows. Tijdens dit concert komen wereldhits als Apache, Wonderful land, Theme from the Deer Hunter en vele andere nummers voorbij en het belooft een ultieme avond te worden voor liefhebbers van jaren ‘50 en ‘60 muziek. The Shadows zijn niet weg te denken uit deze muzikale jaren en Shadowski brengt daarom hét eerbetoon aan deze legendarische band. Shadowski treedt op op Zaterdag 16 februari 2019 in de kerk van Odoorn, Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 10,00 te koop voor aanvang of in de voorverkoop. Kaarten in de voorverkoop kunnen besteld worden via de website www.sokc.nl, via de mail h.klein@sokc.nl  bij drogist SIMA, Exloerweg 9a. 7873 BW Odoorn. En aan de kassa van de kerk  

Zaterdag 19 januari 2019 in de kerk van Odoorn, Het Drents Vocaal Ensemble (28/12/2018)

PODIUM ODOORN: Spaanse passie en expressie bij het Drents Vocaal Ensemble Het Drents Vocaal Ensemble (DVE)geeft een bijzonder concert met een gevarieerd en expressief programma van Spaanse liederen: ‘Van de liefde en het leven’. Een eerste blok (van gemengde middeleeuwse stukken) eindigt met een ballade van Juan Cápon die symbolisch voor Galicië is geworden: Negra sombra. Na de pauze zingt het koor vier delen van de Romancero Gitano. Deze gedichtencyclus van Federico García Lorca (1852-1909) werd getoonzet voor koor en gitaar door de Spaanse neoromantische componist Marcel Castelnuovo-Tedesco (1895-1968): krachtige beelden, voorzien van muziek met evenveel zeggingskracht. Gitarist Levi Akkerman begeleidt het koor in dit werk en speelt daarnaast enkele werken van componist en gitarist Francesco Tárrega (1852-1909). Het laatste blok omvat liederen van de productieve Argentijnse componist Carlos Guastavino (1912-2000). Hij verwerkte in zijn land populaire en folkloristische ritmes en melodieën in een romantisch-klassieke stijl. O.a. zingt het koor zijn ‘Se equivocó la paloma’, een lyrische toonzetting van ‘La paloma’ van de Spaanse dichter Rafael Alberti. Het belooft een gepassioneerde avond te worden. Meer informat..

Donderdagmiddag 27 december 16.00 uur. FILM IN DE KERK (26/11/2018)

Leuke familiefilm in kerstvakantie in Kerk Odoorn Op donderdagmiddag 27 december start om 16.00 uur de familiefilm (vanaf 6 jaar) Paddington 2 in de Kerk van Odoorn. Films die werkelijk leuk zijn voor het hele gezin zijn zeldzaam, daarom was de live-actionfilm over beertje Paddington uit 2014 zo'n fijne verrassing. Regisseur King maakte er een onweerstaanbaar vrolijk avontuur van, oer-Brits (met subtiele Brexitkritiek), prachtig vormgegeven en vol geïnspireerde grapjes. Dit vervolg heeft diezelfde ingrediënten maar is nog iets beter. Paddington voelt zich gelukkig bij de familie Brown in Windsor Gardens, waar hij een populair lid van de gemeenschap is geworden. Tijdens een zoektocht naar het perfecte cadeau voor zijn geliefde tante Lucy's honderdste verjaardag ontdekt Paddington een uniek boek in Mr. Gruber's antiekwinkel. Om het boek te kunnen kopen neemt hij een reeks vreemde baantjes aan. Maar wanneer het boek wordt gestolen is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren. Deze middag wordt georganiseerd door Podium Odoorn en Bibliotheek Odoorn en is een voorproefje van het op te richten Filmhuis Borger-Odoorn. Toegang is € 5,00 per persoon.

zaterdag 15 december, Kerstconcert ODO in de kerk van Odoorn (26/11/2018)

m.m.v Mark Hidding - piano Martine Salomons - zang In de Hervormde Kerk Odoorn Aanvang 20.00 uur Kerk open 19.30 uur Entree € 5,00

PODIUM ODOORN: Musica E, een enthousiast popkoor uit Emmen. (17/10/2018)

                Al sinds 1994 weet Musica E met veel enthousiasme popsongs, musical- en luisterliedjes, etc. voor het voetlicht te brengen. Musica E is een gemengd popkoor uit Emmen en het bestaat uit ca. 30 leden van uiteenlopende leeftijd. Onder leiding van dirigent Marjan Okken en met begeleiding van pianist Marc Bruinewoud zingt Musica E met veel verve 4- tot 6-stemmige, hoofdzakelijk Nederlandse en Engelstalige songs. De muziekcommissie zorgt ervoor dat het repertoire steeds wordt uitgebreid met nieuwe (pop)songs. Musica E is een gezellig koor dat er naar streeft een aantrekkelijk concert te geven, waarin alle muzikale inspanningen, goede muziek en repertoire op een attractieve manier worden gepresenteerd! Musica E repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Holtingerhof in de Bargeres. Daar kun je altijd een keer komen luisteren.  Meer informatie www.musicae-popkoor.com Musica E treedt op op Zaterdag 17 november  2018  in de kerk van Odoorn.Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 7,50, te koop voor aanvang of in de voorverkoop. K..

PODIUM ODOORN: ZATERDAG 13 OKTOBER, RIK VINKE (30/09/2018)

Met een fascinatie voor countrymuziek uit de ‘old days’. In een pittoresk dorpje in het zuidoosten van Drenthe kwam Rik, net voor de eeuwwisseling, ter wereld. In zijn jonge tienerjaren ontwikkelde Rik een hardnekkige fascinatie voor country muziek uit de ‘old days’ die zich nestelde in zijn botten en tot uiting kwam toen hij voor het eerst een gitaar oppakte. Tijdens de ontwikkeling van tiener naar jong volwassene kwam er een bijzonder volwassen, donker- en warm gekleurde zangstem naar voren waarmee hij de mensen in zijn omgeving aangenaam verraste. Wij zijn dan ook erg blij dat dit jonge talent naar Odoorn komt. 13 oktober speelt Rik naast zijn eigen muziek ook klassiekers uit de country wereld. Dit presenteert hij in een akoestische luistersessie. Meer informatie over Rik Vinke op www.rikvinke.nl. Rik Vinke treedt op op Zaterdag 13 oktober 2018 in de kerk van Odoorn. Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Kaarten: € 10,00 te koop voor aanvang.  Kaarten in de voorverkoop kunnen besteld worden via de website www.sokc.nl, via de mail h.klein@sokc.nl of worden afgehaald bij drogist SIMA, Exloerweg 9a. 7873 BW Odoorn.

29 september Autumn Swing (24/08/2018)

Autumn Swing is een veelzijdig trio uit Emmen. Bijna twintig jaar zijn wij bij elkaar om muziek te maken. Met een mix van swingende jazz-standards, blues, ballads, bossa nova en bekende nummers van de afgelopen 40-50 jaar willen wij ons publiek amuseren. De bezetting bestaat uit piano, gitaar, drums en zang. Kaarten kunt u reserveren bij h.klein@sokc.nl De kaarten zijn ook te verkrijgen bij SIMA drogisterij aan de Exloerweg, tegenover de COOP supermarkt in Odoorn

Programma 2018 / 2019 (19/07/2018)

Klik op de blauwe link voor een vergroting.   PDF Bestand flyer>>>  

Expositie Erna Smit-Snel en Ank Koopmans (07/06/2018)

De expositie is van 2 juni t/m 22 juli 2018 op woensdag-en zaterdagmiddag van 14.00 t/m 16.00 uur.

Zaterdagavond 17 maart, Mannenkoor HEM. (19/02/2018)

Aanvang 20.00 uur kerk open om 19.30 uur. Entree €10.00 Vanaf nu in de voorverkoop bij SIMA drogisterij Odoorn voor €9,00 Dit concert is speciaal voor u, omdat wij u de gelegenheid geven een bijzonder concert mee te maken. Een avond, waar u kunt genieten van een sfeervol en afwisselend programma. Onze muziekcommissie is er in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen. Het repertoire van HEM bestaat uit arrangementen van popsongs uit de afgelopen 50 jaar, met een evenwichtige balans tussen rustige, gedragen liederen en uitbundige, vlotte liederen. Er wordt gezongen in meerdere talen: Nederlands, Engels en Drents. Het concert wordt geleid door dirigent Jan Kruimink, met pianobegeleiding van Aletta Kwant.

10 FEBRUARI VALENTIJNSTOUR ROON STAAL (20/01/2018)

Kaarten vanaf nu ook te koop bij SIMA drogisterij in Odoorn. Het concert  begint om 20.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992.  De toegangsprijs is € 15,00. Met zijn warme stem en prachtige pianospel zullen o.a. sfeervolle songs als Annie's Song van John Denver, Stay With Me 'Till The Morning van Vicky Brown en Help Me Through The Night van Ede Staal maar ook prachtige eigen composities als Promise en Als Je Mij Zoekt  u in de stemming brengen van Valentijn. Roon Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook aan zijn muzikale carrière werkt en geregeld concerten geeft. Zo gaf hij afgelopen jaar concerten in zowel Vladivostok als Khabarovsk in het Philharmonisch Concertgebouw.  Ook in maart 2018 is weer een concert gepland. De eerste drie maanden van 2018 verblijft hij in Vladivostok maar komt speciaal voor de Valentijnsconcerten terug naar Nederland. Staal heeft verschillende cd's op zijn naam staan. Afgelopen oktober, tijdens de 5e Oktobe..

UITVERKOCHT: 13 en 14 april. “Helden”, een nieuwe voorstelling van de Musicalgroep Odoorn. (20/01/2018)

Deze bijzondere voorstelling zal gespeeld gaan worden op Vrijdag13 en zaterdag 14 april 2018 in de kerk van Odoorn. Kaarten zijn vanaf 1 maart as verkrijgbaar bij Saphas Kappers en Drogisterij Sima in Odoorn. Kosten €10.00  pp. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Wanneer spelen jullie “De Opgejaagden” nog een keer of komt “Een anderAchterhuis” nog een keer in jullie theater? Vaak kregen wij deze vragen. Helaas is dat niet mogelijk, maar het zette ons wel aan het denken. Daarom onze nieuwe voorstelling “Helden”.  Op ons verzoek heeft oud-columnist van het DvhN, Jan Wierenga op onnavolgbare wijze beide musicals in 1 verhaal tot leven gebracht. Een voorstelling waarin U, door een verteller, meegenomen zal worden terug in de tijd. Terug naar 10 mei 1940 in Drenthe en Groningen. We kenden op dat moment het veelkoppige monster dat “oorlog” heet, nog niet zo goed. Maar dat zou snel veranderen. De opvoering is gebaseerd op ware feiten. Op steenworp afstand hier vandaan hebben dappere mensen keer op keer hun leven in de waagschaal gesteld voor medemensen op wie jacht werd gemaakt door de Duitse bezetters. “Helden” is het verhaal van Albertus Zefat uit Valthe en de familie Drenth uit Stadskanaal; gewone mensen die onder uiterst moeilijke omstandigheden de moed ..