U bent hier: startpagina » nieuws » 403

PODIUM ODOORN: KAMERORKEST EMMEN

Op 6 oktober 2014 is het orkest opgericht. Als onderdeel van de muziekschool CQ in Emmen heeft het orkest meer dan 35 jaar bestaan, maar toen de muziekschool werd opgeheven, werd er door de leden unaniem besloten zelfstandig verder te gaan onder de naam Kamerorkest Emmen.
De leeftijd van de leden is gevarieerd. Door jong en oud worden de volgende instrumenten bespeeld: violen, altviolen, cello's en contrabassen, dwarsfluiten, een hobo, klarinetten en een fagot.

De leden vinden het vooral belangrijk dat zij plezier hebben in het samenspelen, want hoe serieus ze ook zijn, zij zijn amateurs en er moet ook ruimte zijn voor een gezellig praatje. Men is heel blij met de jonge leden die met hun jeugdig enthousiasme, de vaart er heel goed in weten te houden. Verder is er altijd ruimte om eens vrijblijvend mee te spelen.

In het logo van het orkest is de vlinder te zien, de link naar vlinderstad Emmen. Een vlinder gaat graag van de ene bloem naar de andere, verschillend van kleur en grootte maar aantrekkelijk op zijn eigen manier. Zo speelt het orkest ook stukken van verschillende muziekkleuren, stijlen en grootte, als een vlinder steeds op zoek naar iets nieuws. Samen vormen al die verschillende stukken een mooi muzikaal boeket!

Kamerorkest Emmen treedt op op Zaterdag 18 mei 2019  in de kerk van Odoorn, Valtherweg 1, 7873 AA Odoorn. Aanvang: 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. Kaarten: € 7,50  te koop voor aanvang of  € 6,50 in de voorverkoop via de website van het koor :www.kamerorkestemmen.nl.

geplaatst op: 09/05/2019

Terug naar het nieuwsoverzicht