U bent hier: startpagina » nieuws » 404

Expositie van 1 juni t/m 29 juli op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

 

Klik hier voor foto's>>> 

Expositie van leden van de Schildersgroep Exloo
Van 1 juni t/m 27 juli 2019 exposeren 13 leden van de Schildersgroep Exloo schilderijen in de kerk van Odoorn, Valtherweg 1.   
De opening is op zaterdag 1 juni om 14.00 uur. De expositie probeert een beeld te geven van de verschillende stijlen van de leden van de schildersgroep, zowel van degene die nog niet zo lang schildert als van de meer gevorderde.

De vereniging Schildersgroep Exloo bestaat op dit moment uit 23 leden die in de maanden oktober t/m april om de veertien dagen een dagdeel bijeenkomen en onder professionele begeleiding van de heer Willem Bleeker uit Dersum (D) - in twee groepen – aan het werk zijn. Exloo kent al bijna 25 jaar een schildersgroep. Eerst is die onderdeel van het museum Bebinghehoes en vanaf het najaar van 2009 wordt als zelfstandige groep getekend en geschilderd in het verenigingsgebouw De Smidswal en nu al enkele jaren in het Dorpshuis Exloo.

Tijdens die bijeenkomsten zijn de leden niet alleen naar eigen idee aan het werk. Ook wordt aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen zoals compositie, perspectief, paletopbouw, het mengen van kleuren, kleurcontrast en het uit- en afwerken van tekening en/of schilderij. De leden van de schildersgroep werken met alle voorkomende materialen: van potlood, pastelkrijt tot aan olieverf. Alle klassieke thema’s uit de schilderkunst worden beoefend (stilleven, model, portret, landschap) en in verschillende stijlen van figuratief naar abstract.

De openingstijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur op de woensdagen en zaterdagen.
Tijdens de Drentse Fiets4daagse is de kerk op vrijdag 19 juli geopend van 9.45 uur tot 13.00 uur.

Meer informatie over de Schildersgroep Exloo is te vinden op de website: 
schildersgroepexloo.jouwweb.nl

Nadere informatie over de schildersgroep is te verkrijgen bij:
Tanneke Melis (secretaris) of Wietse Berkepies (voorzitter)
( 0591 549874                        ( 0591 549521

Entree is gratis.

geplaatst op: 13/05/2019

Terug naar het nieuwsoverzicht