U bent hier: startpagina » nieuws » 458

Optreden ODO in de kerk van Odoorn.

Op zaterdagavond 12 november was er het openingsconcert van ODO. Ook nu weer in de thuishaven: de Kerk van Odoorn. De kerk was zeer goed gevuld en de 40 leden maakten er een geweldige avond van. Het geluid is vol, maar ook geweldig om deel van uit te maken.  Voor de pauze werden er stukken gespeeld van Ross Roy, Cry of the last Unicorn met het verhaal over de stervende eenhoorn, gevolgd door een 4 delige serie van “Town of the seven hills” , Antarctica en de filmmuziek van de TV serie “De Fabriek”.  De acteurs Rudi Falkenhagen, Pleuni Touw en Frederik de Groot speelden hierin de hoofdrollen. Als laatste voor de pauze werden stukken gespeeld  van de Italiaanse filmcomponist Ennio Morriconedeel. Wie kent niet de filmmuziek van “Once upon the time in the West” en “The good, the Bad, and the Ugly. Alle stukken werden ondersteund met mooie opnames die op het scherm werden vertoond. Een mooie aanvulling want dan krijg je er een veel beter beeld bij.

Na de pauze konden we genieten van Baba Yetu, een gospelcompositie van Christopher Tin uit 2005. Daarna werd er een mooie serie gespeeld van zeer bekende popgroepen en artiesten, zoals Super Tramp, the Liverpool sound ( met the Animals en the Beatles), Queen, Billy Joel en Anita Franklin.

De zaal werd er duidelijk enthousiast van, want wie kent niet de nummers als: It’s raining again, Breakfast in America, The house of the rising sun, Bohemian Rhapsody, We will rock you, We are the champions, Just the way you are, Uptown girl, Respect en Think om er maar een aantal te noemen.

Kortom, het was een geweldige avond en het publiek ging zeer tevreden huiswaarts.

In maart 2023 zal ODO weer een concert geven in de kerk, dus houdt de aankondigingen goed in de gaten zou ik zeggen.

Willem Mulder.  

                         

geplaatst op: 14/11/2022

Terug naar het nieuwsoverzicht