U bent hier: startpagina » nieuws » 459

Kerstconcert LINK 17 december 2022

Het is acht uur als de zaallichten van de Margarethakerk in Odoorn langzaam doven. Het podiumlicht gloeit langzaam op, en uit de consistorie betreden een 12-tal mensen het podium, gekleed in zwart met rood en voorzien van kaarsjes in een glazen houder, en beginnen Silent Night te zingen. De start van een heel bijzonder kerstconcert.

De repertoire keuze is grotendeels Engelstalig, alhoewel het niet enkel kerstliederen zijn. Zo komen ook Engelse en Schotse liederen voorbij, die voor ons toch wel de sfeer van kerst oproepen. Dit komt erg tot zijn recht in het nummer The Bonnie Banks of Loch Lomond, dat feitelijk verhaalt van twee Schotse soldaten maar, gezongen door vier heren van het ensemble, toch de sfeer van kerst oproept. En datzelfde gaat op voor het enige Nederlandtalige Omarm me van de Zeeuwse groep BLØF . Een mooi nummer, dat goed gebracht is en de sfeer van kerst goed vertolkt. Om vervolgens met Merry Christmas, Jingle Bell Rock en Jingle Bells traditioneel, maar op eigen wijze af te sluiten voor de pauze.

Ook na de pauze hebben ze nagedacht over hun entree. Gekleed in zwart en goud komen ze 1 voor 1 het podium op al zingend het lied In This Heart van Sinead O’Conner, gevolgd door het nummer Human Heart. Beide songs hebben niets met kerst te maken, maar de sfeer wordt o zo goed neergezet. Dat geldt ook voor het nummer Baby It’s Cold Outside, want het is koud buiten, maar binnen lekker warm. Deels door de verwarming, deels door het publiek, maar ook door de hartverwarmende liederen die ten gehore gebracht worden. Na een uitstapje naar Afrika en een song uit het Amerikaanse repertoire, Short People, keren ze uiteindelijk terug naar het traditionele repertoire met Winter wonderland, It’s the most wonderfull time en We Wish You a Merry Christmas. Een groot slotapplaus zegt iets over de waardering door het publiek. Een concert om met genoegen op terug te kijken.

geplaatst op: 28/12/2022

Terug naar het nieuwsoverzicht