U bent hier: startpagina » nieuws » 462

Orgelrestauratie - elke gift is welkom

In de Margarethakerk te Odoorn bevindt zich een fraai orgel. Helaas heeft het orgel al sinds langere tijd technische problemen, waaronder een verzakking. Om het monumentale orgel voor de toekomst te behouden is een restauratie nodig.

Mooi Gebaar

Kunstenares Mineke Gravers exposeert met enige regelmaat haar werk in de Margarethakerk. Ze hoorde van de problemen met het orgel en besloot spontaan één van haar werken te schenken. Het prachtige schilderij Silent Witness, Woda is het werk waarvan de opbrengst ten goede komt aan het restauratieproject van het orgel.

Samen met de Oringer Vrijwilligers Groep (OVG) hebben wij een actie opgezet waarbij geboden kon worden op het werk van Mineke Gravers. De hoogste bieder heeft het werk Silent Witness, Woda overhandigd gekregen door Mineke Gravers. Tijdens de bijeenkomst, waarin het schilderij werd overhandigd, werd nog eens benadrukt hoe verbonden zowel de kunstenares als de koper zijn met de Drentse natuur en de Margarethakerk in Odoorn. Organist Wim Boer liet in een korte demonstratie van het orgel nog eens horen wat voor schitterend instrument het is. Daarnaast heeft collega Frank van der Velden, hoofd van het team Monumenten en Erven, kort iets verteld over de geschiedenis van de kerk en het orgel.

Elke gift is welkom

Draag je dit restauratieproject, net als Mineke Gravers, ook een warm hart toe? Wij waarderen alle blijken van steun, groot en klein. Je gift kun je overmaken op rekening: NL33 RABO 0315 8329 16 o.v.v. Restauratie Orgel Odoorn.

geplaatst op: 14/01/2023

Terug naar het nieuwsoverzicht