U bent hier: startpagina » nieuws » 468

Aurorafestival Groningen in Margarethakerk

Antonín Dvořák in de Nieuwe Wereld 1

Het grootste kamerkoorfestival van Noord-Nederland vindt plaats van 19 tot en met 28 juli 2023 en bestaat uit een concertserie op verschillende locaties en een Summer Academy voor jong talent. In de Margarethakerk van Odoorn presenteert het Aurorafestival vrijdag 21 juli 2023 om 20.15 uur een concert van de Tjechische componist en dirigent Antonín Dvořák (1841 – 1904).

Toegang is € 28,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.aurorafestival.nl en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang aan de deur van de Margarethakerk.

Antonín Dvořák - Tercetto op. 74
Antonín Dvořák - Strijkkwartet nr. 12 op. 96 “American”
Antonín Dvořák - Sextet voor strijkers, op. 48

Van 1892 tot 1895 onderbrak de Tjechische componist en dirigent Antonin Dvorák zijn baan aan het Praags Conservatorium om directeur te worden van het National Conservatory in New York. Hij deed daar veel nieuwe indrukken op die hij verwerkte in zijn 9e Symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’. Het werd zijn meest gespeelde orkestwerk. Ook zijn strijkkwartet op. 96, bijgenaamd ‘Amerikaans kwartet’ kwam hier tot stand en werd het meest geliefde van zijn kwartetten. Zijn verblijf in New York dus was zeer vruchtbaar want een derde belangrijk werk dat in de Verenigde Staten tot stand kwam was het strijkkwintet met twee altviolen op. 97.

Bezetting

Pieter van Loenen (viool) Floor le Coultre (viool), Christophe Weidmann (altviool), Jacobien Rozemond (viool), Veselina Manikova, (viool), Noëlle Weidmann (cello), Joe Puglia (viool), Eline de Vries (viool), Lotus de Vries (altviool), Jan-Ype Nota (cello), Matthijs Broersma (cello).

Dinerarrangement

Voorafgaand aan het concert kan het publiek dineren in restaurant De Aelderstroom in Zweeloo. Dit arrangement is inclusief drankjes en begint om 17.00 uur. Toegang inclusief diner € 96,00.

geplaatst op: 11/07/2023

Terug naar het nieuwsoverzicht